Gezonde voeding en leefstijl

CVPG – Vitaliteit door gezond en eerlijk te eten

Gezonde voeding

In onze workshops bij CVPG bieden we niet alleen inzicht in de evolutionaire voedingsleer, maar ook smakelijke en praktische alternatieven voor oude eetgewooten, waardoor het loslaten van ongezonde gewoonten een positieve ervaring wordt. Tevens bieden wij individuele begeleiding.
In een tijd waarin de levensverwachting stijgt, zien we helaas ook een afname van gezonde jaren en een alarmerende toename van chronische ziekten, vooral onder de 50 jaar. Welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht worden steeds prevalent. Gelukkig zijn al deze ziekten omkeerbaar. De keuze ligt bij individuen, tussen het volgen van de conventionele medische route met medicatie, het aanpassen van levensstijl, of een combinatie van beide in gevorderde stadia van ziekte. Cruciaal hierbij is dat deze aanpassingen niet tijdelijk zijn maar voor de rest van het leven bedoeld zijn.
We nemen geleidelijke stappen om nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren. Elke cel in ons lichaam is als een klein universum, een fabriek die dagelijks de juiste bouwstoffen nodig heeft om optimaal te functioneren. Deze bouwstoffen omvatten essentiële vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten van hoogwaardige kwaliteit.
Onze voeding is echter drastisch veranderd in de afgelopen eeuw, terwijl onze genen onveranderd zijn gebleven. Momenteel bestaat 70% van het voedselaanbod in supermarkten uit ultrabewerkt voedsel met een laag voedingsgehalte maar een hoog suiker-, vet- en zoutgehalte.
Om een ongezond voedingspatroon te doorbreken, is niet alleen kennis nodig maar ook aantrekkelijke, eenvoudige en gezonde alternatieven.

Check Workshops en Events in ons menu om te zien welke voedingsworkshops wij aanbieden