Osteopathie

CVPG – Osteopathie behandelingen

Osteopathie is een vorm van manuele therapie die zich richt op het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam door de beweging van verschillende lichaamsweefsels te bevorderen. Het gaat uit van het holistische idee dat het menselijk lichaam een eenheid is, waarbij structuren en systemen met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Een osteopaat bekijkt het lichaam als geheel en tracht de oorzaak van klachten te achterhalen, in plaats van alleen de symptomen te behandelen.
Wat osteopathie onderscheidt, is de nadruk op het belang van de beweging van verschillende lichaamsweefsels. Osteopaten geloven dat belemmeringen in deze beweging kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Door middel van manuele technieken, zoals zachte manipulaties, mobilisaties en stretchtechnieken, probeert de osteopaat deze bewegingsbeperkingen op te heffen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.
Osteopathie is geschikt voor een breed scala aan aandoeningen, waaronder rug- en nekklachten, hoofdpijn, gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen, blessures en nog veel meer. Het is een benadering die zowel preventief als curatief kan worden ingezet, waarbij de focus ligt op het herstellen van de balans en het bevorderen van het welzijn van het individu.
Belangrijk om te vermelden is dat een osteopaat niet alleen kijkt naar de plaats van de pijn, maar ook naar de relatie tussen verschillende lichaamsstructuren en de invloed ervan op het gehele lichaam. Deze brede kijk op gezondheid maakt osteopathie een waardevolle aanvulling op traditionele medische benaderingen.
Het doel van osteopathie is niet alleen het verlichten van symptomen, maar vooral het aanpakken van de onderliggende oorzaken van klachten. Door het bevorderen van de natuurlijke bewegingen en functies van het lichaam, streven osteopaten naar een duurzaam herstel en het behoud van een optimale gezondheid. Het is een holistische benadering die de unieke behoeften van elk individu in overweging neemt, met als resultaat een gebalanceerd en gezond lichaam.

Nadja Vis

volvol vNadja Vis is osteopaat bij CVPG. Haar fascinatie voor het menselijk lichaam, sport en beweging leidde haar naar de opleiding Fysiotherapie, die ze succesvol afrondde in 1992. In 2001 voltooide ze haar zesjarige opleiding aan de WSO (Wiener Schule für Osteopathie).
Al snel besefte zij dat de traditionele visie te beperkt was en haar zoektocht naar meer diepgang begon. Ze zocht naar benaderingen die de oorzaak van klachten aanpakken in plaats van enkel symptomen te behandelen. Sindsdien werkt ze met enthousiasme en passie in dit prachtige vak, waarbij ze al haar ervaring sinds 2007 in haar praktijk toepast.
Teven heeft zij zich verdiept in biodynamische Craniaalosteopathie door het volgen van cursussen: Een verfijning van de zachte craniale technieken, waarbij de focus ligt op de inherent aanwezige gezondheid in ons lichaam. Tevens is ze yogadocente en voedingsdeskundige volgens de evolutionaire voedingsleer bij CVPG.
Nadja geniet in haar vrije tijd van beweging en sport in diverse vormen, waaronder mountainbiken, windsurfen, skiën en fitness. Ook koestert ze een liefde voor de natuur en het lezen van goede boeken.