Therapie-aanbod

Euregio Psychologen – Direct hulp ZONDER wachtlijsten

Individuele therapie

In therapie gaan we samen jouw interactiecirkel in kaart brengen en je gedachten onder de loep nemen. Door te focussen op lichaam en geest leer je jezelf beter begrijpen. We werken aan het neutraler kijken naar situaties, zelfacceptatie, en het stellen van realistische doelen. We herijken verwachtingen en ontdekken positieve aspecten in je leven. Het uiteindelijke doel is dat je stap voor stap weer regisseur wordt van je eigen leven.

Therapeutische Benadering

We maken gebruik van evidence-based methodes, waaronder cognitieve gedragstherapie, mindfulness, Emotional Focused Therapy (EFT), EMDR en positieve psychologie. Bij specifieke angsten kunnen we exposure in vivo therapie toepassen, een onderdeel van cognitieve gedragstherapie. Hiermee herwinnen we samen de functionaliteit van angst en helpen je realistische inschattingen te maken.

Diversiteit aan klachten

  • Angst, Paniek, Fobieën: Begrijp je niet waarom je angst ervaart? We onderzoeken en behandelen verschillende angsten zoals faalangst, sociale fobie, en meer. Laat angst niet je leven beheersen; zoek hulp en neem contact op.
  • Neurodivergentie: Een breed spectrum van neurologische verschillen, waaronder autisme (ASS), ADHD en dyslectie. Bij mensen die neurodivergent zijn, functioneert het brein anders dan wat als typisch wordt beschouwd. Het is belangrijk om neurodivergentie te begrijpen als een variatie in de manier waarop individuen denken, waarnemen en zich verhouden tot de wereld om hen heen.
    Autisme (ASS), als onderdeel van neurodivergentie, wordt vaak gekenmerkt door unieke manieren van informatieverwerking, communicatie en sociale interactie. Het benaderen van neurodivergentie met begrip en acceptatie is essentieel voor het creëren van inclusieve omgevingen. Als je moeite hebt met contact maken en begrepen worden, kan ondersteuning op maat helpen. Het accent ligt niet alleen op het overwinnen van uitdagingen, maar ook op het ontdekken en benutten van de positieve aspecten van neurodivergent denken. Neem gerust contact op voor begeleiding en inzichten die aansluiten bij jouw unieke manier van zijn.
  • Burnout: Voel je je uitgeput en haal je geen energie meer uit je werk? Een burnout kan een grote impact hebben. Zoek hulp en neem contact op om je leven weer in balans te brengen.
  • Somberheid en Depressie: Als somberheid lang aanhoudt, kan er sprake zijn van depressie. Herken je kenmerken zoals verminderde en vermeerderde eetlust, slaapproblemen en gevoelens van waardeloosheid? Zoek professionele hulp en neem contact op voor ondersteuning.
Leer opnieuw regisseur te worden van je eigen leven en ontdek de positieve kanten van gezondheid.
Je bent het waard!