Relatie-
Therapie (EFCT)

Professionele relatietherapeuten – Direct hulp ZONDER wachtlijsten

Geef je relatie de oppepper die het nodig heeft

Bij het Centrum voor Positieve Gezondheid (CVPG) streven we naar het versterken van relaties door middel van een holistische benadering, waarbij we elementen van Emotionally Focused Couple Therapy (EFCT) en Positieve Psychologie integreren.
Belangrijkste Principes:
Emotionele Verbondenheid met EFCT: EFCT, ontwikkeld door Dr. Sue Johnson, legt de nadruk op het herstellen en versterken van emotionele verbondenheid in relaties. We richten ons op het begrijpen van de emotionele behoeften van beide partners en het creëren van een veilige basis voor open communicatie.
Positieve Psychologie in Relaties: Positieve Psychologie brengt het accent op het cultiveren van positieve emoties en het ontwikkelen van sterke punten naar de relatietherapie. We helpen stellen om niet alleen te focussen op problemen, maar ook op het bevorderen van vreugde, dankbaarheid en wederzijdse groei.
Waardering van Individuele Verschillen: Beide benaderingen erkennen en vieren de unieke kenmerken van elke partner. Het begrijpen en waarderen van individuele verschillen draagt bij aan een gezonde dynamiek in de relatie.
Bouwen aan een Toekomst Samen: Zowel EFCT als Positieve Psychologie richten zich op het creëren van een gezamenlijke visie en doelen voor de toekomst. We moedigen stellen aan om samen te werken aan een leven dat in lijn is met hun gedeelde waarden.
Hoe CVPG Relatietherapie Integreert:
Onze relatietherapie bij CVPG integreert zorgvuldig de principes van EFCT en Positieve Psychologie. We bieden stellen de tools om emotionele verbondenheid te versterken, conflicten op te lossen op een constructieve manier en positieve aspecten van hun relatie te vergroten.
Als je op zoek bent naar relatietherapie die niet alleen problemen aanpakt, maar ook positieve groei en welzijn bevordert, biedt CVPG een ondersteunende omgeving voor het opbouwen van een duurzaam en vervullend partnerschap. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe onze benadering van relatietherapie jou en je partner kan ondersteunen op jullie pad naar een sterke, gezonde relatie.