Positieve Psychologie

Derde generatie therapie – Direct hulp ZONDER wachtlijsten

Een nieuwe weg naar mentale vitaliteit

Bij bij CVPG omarmen we de kracht van Positieve Psychologie, geïnspireerd door de leer van Martin Seligman. Deze benadering richt zich niet alleen op het oplossen van problemen, maar legt de nadruk op het cultiveren van positieve emoties, het ontwikkelen van sterke punten en het creëren van een betekenisvol leven.
Belangrijkste Principes:
Focus op Sterke Punten: In plaats van enkel te kijken naar tekortkomingen, legt Positieve Psychologie de nadruk op het identificeren en versterken van individuele sterke punten. Door te bouwen op wat goed gaat, vergroten we veerkracht en welzijn.
Cultiveren van Positieve Emoties: Het koesteren van positieve emoties zoals vreugde, dankbaarheid en tevredenheid draagt bij aan een gezonde geestelijke gesteldheid. We leren cliënten technieken om deze emoties te vergroten en te integreren in hun dagelijkse leven.
Betekenisvol Leven: Positieve Psychologie streeft naar het vinden van betekenis en doel in het leven. Door te werken aan persoonlijke doelen en waarden, bevorderen we een gevoel van vervulling en tevredenheid.
Optimisme en Realisme: Het ontwikkelen van een optimistische kijk op het leven gaat hand in hand met realistische verwachtingen. Positieve Psychologie helpt om positieve hoop te cultiveren zonder de realiteit uit het oog te verliezen.
Hoe CVPG Positieve Psychologie Integreert:
Bij CVPG passen we de principes van Positieve Psychologie toe in onze therapeutische benaderingen. Onze behandelingen omvatten elementen van positieve psychotherapie, mindfulness en acceptance-based therapie, waarbij de focus ligt op het bevorderen van een gezonde geestelijke gesteldheid en het bouwen aan een betekenisvol leven.
Als je op zoek bent naar een therapeutische benadering die niet alleen gericht is op het overwinnen van uitdagingen, maar ook op het versterken van jouw welzijn en levensvreugde, biedt Positieve Psychologie bij CVPG een waardevolle route naar zelfontwikkeling en emotioneel welzijn. Neem contact met ons op om meer te ontdekken over hoe Positieve Psychologie jou kan ondersteunen op jouw reis naar een gezonder en gelukkiger leven.