Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jongeren op pad, dag retreat

mei 29, 2023

Dankbaarheid voor de jeugd

Leer de kracht van dankbaarheid te waarderen en laat Anne Frank en Body Worlds je inspireren. Ontdek hoe dankbaarheid je kan helpen om te focussen op de positieve aspecten van het leven, zelfs in moeilijke tijden. Laat je inspireren door Anne Frank, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam in haar dagboek schreef over de dingen waarvoor ze dankbaar was. Of bezoek Body Worlds en leer hoe je het menselijk lichaam kunt waarderen en verzorgen. Leer praktische tips en oefeningen om dankbaarheid te cultiveren en je te concentreren op het goede in het leven. Investeer in de toekomst van de jeugd en help hen om een positieve mindset te ontwikkelen door middel van dankbaarheid.

Waarom is dankbaarheid zo belangrijk:

Dankbaarheid is een krachtig gevoel dat ons helpt om de mooie dingen in ons leven te waarderen en te koesteren. Het kan ons helpen om ons te concentreren op de positieve aspecten van het leven, zelfs wanneer we geconfronteerd worden met uitdagingen en moeilijkheden.

Een inspirerend voorbeeld van dankbaarheid komt van Anne Frank, een jonge Joodse tiener die tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Amsterdam om te ontsnappen aan de nazi’s. Ondanks de beperkingen en het gevaar waarin ze verkeerde, schreef Anne regelmatig in haar dagboek over de dingen waarvoor ze dankbaar was. Ze benadrukte het belang van positiviteit en hoop, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

Een andere plek in Amsterdam waar dankbaarheid centraal staat, is Body Worlds. Deze fascinerende tentoonstelling toont het menselijk lichaam op een manier die nog nooit eerder is vertoond. De focus ligt op de schoonheid en complexiteit van het menselijk lichaam en op de manier waarop we ons lichaam kunnen waarderen en verzorgen. Door een bezoek aan Body Worlds worden we ons bewust van het geschenk dat ons lichaam is en kunnen we dankbaarheid voelen voor onze gezondheid en vitaliteit.

Of het nu gaat om de dankbaarheid van Anne Frank in een donkere tijd of om het besef van de schoonheid van het menselijk lichaam bij Body Worlds, dankbaarheid kan ons helpen om ons te concentreren op de goede dingen in het leven en ons te laten waarderen wat we hebben. Laten we dankbaarheid cultiveren en ons richten op de positieve aspecten van het leven, zelfs in tijden van uitdaging en onzekerheid.

Gegevens

Datum:
mei 29, 2023

Organisator

CVPG
Telefoon
045 710 0085
E-mail
info@cvpg.eu
Bekijk de site van Organisator