ACT
Creatief

Acceptance & Commitment Therapy Creatief
Derde generatie creatieve therapie – Direct hulp ZONDER wachtlijsten

Veerkracht door een creatief acceptatieproces

Bij CVPG omarmen we de kracht van creativiteit als een helende en stimulerende kracht. ACT Creatief, gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT), biedt een unieke benadering van therapie waarbij creatieve expressie wordt ingezet om persoonlijke groei, acceptatie en verbondenheid te bevorderen.

Wat is ACT Creatief?

ACT Creatief combineert de fundamenten van Acceptance and Commitment Therapy met diverse creatieve uitingen, zoals kunst, drama, schrijven en muziek. Deze vorm van therapie moedigt individuen aan om bewust te leven, moeilijkheden te accepteren en zich te richten op wat echt belangrijk is in hun leven.

 

Waarom Creatieve Therapie?

Creatieve therapie biedt een unieke uitlaatklep voor emoties, gedachten en ervaringen die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. Het stimuleert zelfexpressie, verhoogt het zelfbewustzijn en bevordert persoonlijke groei op een speelse en inspirerende manier.

De Voordelen van ACT Creatief

Persoonlijke Ontwikkeling: Door creatieve expressie wordt persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd, waarbij individuen zichzelf beter leren begrijpen en ontdekken wat voor hen van waarde is.
Stressvermindering: Creatieve therapie kan helpen stress te verminderen door een uitlaatklep te bieden voor emoties en het creëren van ruimte voor acceptatie en mindfulness.
Verbinding en Empathie: Het delen van creatieve uitingen in een groep bevordert een gevoel van verbondenheid en empathie, wat bijdraagt aan het welzijn van alle deelnemers.

Hoe Werkt ACT Creatief bij CVPG?

In ACT Creatief-sessies bij CVPG staan deelnemers centraal. Onze ervaren therapeuten begeleiden de groep door middel van verschillende creatieve activiteiten, waarbij de focus ligt op acceptatie, bewustzijn en het maken van waardevolle keuzes.
Neem deel aan ACT Creatief bij CVPG en ontdek hoe de combinatie van creativiteit en therapie een stimulerende en helende reis kan zijn naar een positiever en vervuld leven. Neem contact op om meer te weten te komen over onze creatieve therapieprogramma’s.