ACT

Acceptance & Commitment Therapy
Derde generatie therapie – Direct hulp ZONDER wachtlijsten

Vitaliteit door een actief acceptatieproces

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) bij CVPG: Leven in Overeenstemming met Jouw Waarden
Bij het Centrum voor Positieve Gezondheid (CVPG) omarmen we de effectieve benadering van ACT, oftewel Acceptance and Commitment Therapy. Deze therapievorm, ontwikkeld door Steven C. Hayes, richt zich op het vergroten van psychologische flexibiliteit en het leven in overeenstemming met persoonlijke waarden.

Belangrijkste Principes

Acceptatie van Gedachten en Gevoelens: ACT moedigt aan om gedachten en gevoelens te accepteren in plaats van tegen ze te vechten. Het erkennen van innerlijke ervaringen zonder oordeel bevordert psychologische veerkracht.

Mindfulness en Aanwezigheid: Het cultiveren van mindfulness en het bewust aanwezig zijn in het moment staan centraal in ACT. Door volledig aanwezig te zijn, kunnen cliënten beter omgaan met stress en uitdagingen.

Identificatie van Waarden: ACT richt zich op het ontdekken en verhelderen van persoonlijke waarden. Dit proces helpt bij het creëren van een richting in het leven en het maken van keuzes die daarmee in overeenstemming zijn.

Toewijding aan Actie: Na het identificeren van waarden, moedigt ACT aan tot concrete, doelgerichte actie. Cliënten worden gestimuleerd om stappen te zetten in overeenstemming met hun waarden, ondanks eventuele innerlijke hindernissen.

Hoe CVPG ACT Integreert

Bij CVPG integreren we de principes van ACT in onze therapieën om cliënten te ondersteunen bij het vergroten van hun psychologische flexibiliteit. Onze therapeuten gebruiken methoden zoals mindfulnesstechnieken, waardenclarificatie en het ontwikkelen van concrete actieplannen.
Als je zoekt naar een therapeutische benadering die zich richt op het accepteren van innerlijke ervaringen, het vergroten van mindfulness en het leven in lijn met jouw waarden, biedt ACT bij CVPG een waardevolle reis naar emotioneel welzijn en persoonlijke groei. Neem contact met ons op om meer te ontdekken over hoe ACT jou kan ondersteunen op jouw pad naar een meer vervuld leven.